Píšeme pro Vás Blog

Cirkulární akademie v podcastu Loopa Vojty Kovala

Podcast Looopa Vojty Kovala je jedním z mediálních partnerů Cirkulární akademie, a tak podcast o spuštění nového expertního vzdělávacího centra nemohl v novém roce chybět.

Nejprve ale ředitelka CIRA Advisory Laura Mitroliosová zhodnotila rok 2022 nejen z pohledu aktivit CIRAA, ale také z hlediska rozvoje konceptu ESG, bez kterého se momentálně žádná velká firma neobejde. ESG reporting už je v Česku dobře známý pojem, i když pro mnohé je to stále ještě velká výzva. K pochopení, jak reportovat a realizovat nefinanční aktivity, které se právě pod tato tři písmena schovávají, je cirkulární ekonomika ideálním nástrojem. Ukazuje dále možnosti, jak hledat úspory nejen v environmentální, ale i finanční rovině, což je pro mnohé firmy klíčové.

Manažerka Cirkulární akademie Dagmar Milerová Prášková pak představila aktivity, které bude Cirkulární akademie realizovat v roce 2023. Patří mezi ně hlavně kurz Cirkulární ekonomika jako cesta k úsporám I. (začíná již na konci ledna) a II., Cirkulární letní škola nebo oslava Mezinárodního dne životního prostředí, exkurze, konference i vzdělávání na míru. Dále se hovořilo o tématech kurzu, a právě o propojení mezi tématy cirkulární ekonomiky a ESG, které bude červenou nití celé Cirkulární akademie.

V případě zájmu o vzdělávací aktivity na míru, finanční podporu či s dotazy